Белчин Гардън е партньор на Международния джаз фестивал “Д-р Емил Илиев”

Международният джаз фестивал “Д-р Емил Илиев” ще се проведе за втора поредна година в Боровец, като тази година събитието ще се случи от 4 до 9 август. Фестивалът ще бъде на световно ниво, а специално за гостите на СПА хотел Белчин Гардън има осигурен шатъл за трансфер до Боровец и обратно до хотела.

 

Тази година фестивалът ще бъде шестдневен, което дава чудесна възможност да го комбинирате с нашата ЛЯТНА СПА ВАКАНЦИЯ.

 

И тази година програмата на Международния джаз фестивал “Д-р Емил Илиев” е изключително разнообразна, подбрана с вкус и насочена към различни музикални предпочитания, за да бъде интересна и ценна за още повече меломани. Другото нововъведение спрямо предишното издание на фестивала в Боровец е, че вместо по две изпълнения на вечер, тази година ще има по три. Освен страхотните таланти, които ще гледаме и слушаме по време на фестивала, на 5 август от 11:30 ч. в Художествената галерия на Самоков организаторите са подготвили среща и разговор с писателя Георги Господинов. И тази година водещи на фестивала ще бъдат режисьорът Борис Панкин и легендарният музикален журналист Николай Захариев.

 

Фестивалът и активностите към него ще бъдат напълно безплатни.

 

Откриването на фестивала ще бъде на 4 август в 19 часа с Биг Бенд Благоевград с Христина Кацарска и Мариана Костова, а специален гост към изпълнението им ще бъде Жаклин Таракчи. След тях на сцената на Международния джаз фестивал “Д-р Емил Илиев” ще се качат Михаил Йосифов & Новините в джаза, заедно с Велека Цанкова и Лъчезар Кацарски. Хедлайнер на вечерта ще бъде изключителната певица Манал Ел-Фейтури, заедно с варненската банда VSOP. Ел-Фейтури ще представи трибют на Уитни Хюстън и ще изпее някои от емблематичните ѝ парчета. Втората вечер ще слушаме виолончелистката Линда Манчева и нейния проект “Пресечни точки”, който представя барокова музика с джаз аранжименти. След нея гостите на фестивала ще имат огромната чест и удоволствие да слушат емблемата на българския джаз – Васил Петров, а след това отново да се насладят на Varna Swing Opera Project. В третата вечер на фестивала меломаните ще могат да видят и чуят малко рок звучене от групите Caliberty и Дърти Пърчис, както и музиката на Стоян Янкулов и групата Зона Ц. На следващият ден за доброто настроение на всички ще се погрижат Братя Владигерови, както и немския квартет Wasserfuhr Brothers и Jive Aces от Великобритания.

 

 

На 8 август програмата на Международен джаз фестивал “Д-р Емил Илиев” продължава с изпълнения на квинтет “Джазаница” и изключително любопитните музиканти от Индия 4th Element. За финал на вечерта като част от трио ще излезе Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club. Последната вечер на фестивала ще премине под музиката на Надя Тончева и квартет и Мат Бианко от Великобритания. Всички желаещи могат да посетят специалните джем сешъни, които ще се случват след финалните изпълнения на всяка вечер.

 

А на 6 август от 11:00 часа ще се проведе лятна джаз академия за деца с преподавател Виолета Ангелова.